Paluu kesän syliin

Alkukesän aurinko kimaltelee vedenpinnalla, lähettäen kultaisia säteitään ilmaan ja valaisten maailman ympärillämme kirkkailla väreillä. Puut suhisevat hiljaa tuulessa, lehtien vihreys täyteläisenä ja elinvoimaisena. Hetki on juuri sellainen, jolloin sydän tuntuu paisuvan rinnassa, kun ymmärtää, että koko kesä on vielä edessä. Se on vapauden ja loputtomien mahdollisuuksien tuntu, kun aika seisoo paikallaan, ja maailma näyttää avoimelta ja kutsuvalta.

Katson poikaani, jonka hiukset kimaltelevat auringonvalossa ja nauravat silmät heijastavat puhdasta riemua. Hän on juuri sellaisessa iässä, kun maailma on täynnä ihmeitä ja seikkailuja, ja jokainen päivä on mahdollisuus uuteen kokemukseen. Hän juoksee pitkin hiekkarantaa, kunnes pysähtyy ja katsoo uteliaasti kohti vettä. Hän astuu empimättä kirkkaaseen veteen, ensin varovasti varpaillaan ja sitten yhä rohkeammin kohti meren syliä.

Kuulen hänen naurunsa, kun kylmät aallot huuhtovat hänen jalkojaan. Hän jatkaa eteenpäin, syvemmälle veteen, kunnes on polviaan myöten vedessä. Sitten hän sukeltaa, pää edellä, koko kehollaan veden alle. Hetken kuluttua hän nousee takaisin pintaan, hiukset märkinä ja kasvot punaisena kylmästä vedestä. Hän on säteilevän onnellinen, silmissään pieni pilke. “Äiti, vesi ei ole yhtään kylmää!” hän huudahtaa minulle, ja minä hymyilen takaisin, rakkauden ja ylpeyden tunne sydämessäni.

Hän ui hetken, antautuen täysin veden ja auringon yhdistelmälle, ja nauttii jokaisesta hetkestä. Sitten hän nousee vedestä, vesi valuen hänen iholtaan ja tippuen hiekalle. Hän tulee luokseni, ja minä ojennan hänelle suuren, pehmeän pyyhkeen. Hän kietoo sen ympärilleen ja sulkee silmänsä, kun tuntee sen lämpimän suojan ympärillään.

“Äiti, tämä on parasta,” hän sanoo minulle, silmät kiinni ja hymyillen.

“Niin on,” vastaan hänelle ja mietin, että alkukesän päivät ovat parhaita. Kun ei ole kiire mihinkään, kun voi vain nauttia lämmöstä, viileydestä, vapaudesta. Kun koko maailma on avoinna ja kaikki on mahdollista.

Hän nyökkää ja asettuu viereeni hiekkaan. Yhdessä katsomme taivasta, joka on täynnä kirkkaita, valkoisia pilviä ja auringon säteitä. Maailma tuntuu avoimelta, täynnä mahdollisuuksia ja seikkailuja. Tämä on hetki, jonka haluan muistaa aina, kun tunnen, että kaikki on mahdollista, että rakkaus ja yhteys ovat vahvimpia voimia maailmassa. Tämä on hetki, jolloin elämä tuntuu täydelliseltä.

Jos teokseni “Kesä” avautuisi tarinaksi, se voisi olla jotain yllä olevan kaltaista. Lokakuun koleudessa paluu kesän syliin saan hymyn nousemaan huulille ja herättää kipunan ensi kesän odotuksesta.

Tutustu teossivuun

Teos on nähtävillä myös näyttelyssä

Kesän syli

Galleria Rantapuisto 9.10.-30.11.2023 Vuosaaren merellisessä rantaviivassa, Hotelli Rantapuiston Gallerikäytävällä herää kesän muistot henkiin 9.10.-30.11.2023 ajan. Kesän syli on kokoelma teoksia, joiden värimaailma kuljettaa sinut alkukesät kirkkaista ilon hetkistä loppukseän lämpimään lempeyteen. Tiina Rikka Helsinkiläinen kuvataiteilija Tiina Rikka ammentaa teoksiinsa syvistä tunteista ja ajatuksista, tuoden ne eloon värikylläisin ja rohkein siveltimenvedoin. Jokainen teos on matka hänen…

Lue lisää